Pages

RSS

Selamat Datang ke Blog Saya
Harap anda 'pening' membacanya.

Tuesday, February 2, 2010

HAPPY BIRTHDAY CHEMA!!!! UPDATED :)



Hari ni 2 febuari 2010,genap la umur chema 23 tahun..eh tua dah chema..kitaorg muda lagi..kui3..sapa chema nie?nape tetiba muncul kat blog saya nie kan :p

CHE WAN MARIATI CHE WAN ISMAIL, mantan naib presiden 2 persatuan mahasiswa undang-undang 08/09..berasal dari dungun..hehe..tapi tak pernah la tanya dgn dia,nape nick name dia leh jadi 'chema'..family kasi kot saya rasa..hehe..lagi pe eh kena cakap chema?

kalau tgk kat gambar atas tu,chema yang belah kiri tu..nie gambar yang kami ambil masa ke singapura haritu..

nak cerita sikit macam mana saya leh kenal dengan chema nie..masa matrik lagi dah dgr nama dia...agak famous la tapi tak pernah kenal tuannya..huhu..sampai la kat main campus gombak baru la kenal chema..tak ingat la macam mana leh kenal..hehe..yang nie boleh lupa lak..besa ingat je nape kenal org..chema ingat ke mcm mana leh kenal?he

ok2.sambung cite.sampai la satu masa tu chema 'lamar' saya join program dia jadi head PC untuk marriage course CONVEST 08..hehe..mula2 agak berat hati la nak terima sbb ada 3 program lain bergerak bersama yang saya dah setuju nak join..tapi dek sebab tak nak menghampakan, msg ke 2 untuk chema terus je ckp boleh dan sanggup..tak fikir panjang dah..mmg jenis tak fikir panjang, nak buat buat je..pastu last2 suffer..aduh :p

tapi yang best nya program nie dapat la 'sijil kawen' free..hahaha..tak lah best jugak sebab ramai kenal teman2 baru dari kuliah lain yang selalu jumpa tapi tak pernah nak tegur..macam familiar je muka nie tapi tak pernah berani nak tegur..dan alhamdulillah program berjalan lancar dan menjadi penyumbang utama buat CONVEST 08..semua kerja kuat..tu yang penting :)





dan selepas CONVEST, 'jodoh' kami terukir la lagi..kami ditakdirkan berkerja bersama lagi dalam LAWSOC 08/09..alhamdulillah..syukur saya suka dgn famili yang satu ini..kami sgt2 erat dan sbb tu la kami suka gaduh..pantang benda kecik je nak gaduh..

kadang2 pening kepala nak melayan..hehe..tapi rupanya gaduh tula yang mengeratkan lagi..lepas gaduh berbaik semula..tula yang seronoknya...saling memahami..masing2 ada perangai sendiri tapi yang penting kena byk tolak ansur dalam bersahabat..friendship is all about understanding and forgiving :)

owh berbalik pada gambar kat atas tu,kucing..comey kan..hehehe..chema nie manusia yang suka kucing..pantang nampak kucing,mesti suka..hehehe..msti nak pegang..msti kat rumah byk kucing nie chema..isk2..





walaupun skrg dah jarang sgt kami bertemu,tak macam dulu hari2 jumpa..tapi skrg ukhwah kami semua tetap akrab..saling doa mendoakan antara kami dan saling jugak wat gathering semata2 nak lepaskan rindu kami semua..hehe..skrg kalau nampak chema pun,tgk dia naik honda icon pink plat WSW..hehe..dia sorang je yang naek scooter pink kat aikol tu..next trip, kami akan ke Brunei lak bulan 4 nie insyallah nak mengembara bersama 'adik-beradik' yang lain sebelum masing2 dah grad..nnt dah susah nak jumpa..alalalalala..sedeynya..moga ukhwah kami di rahmati selalu..gaduh takpe jgn tak baik2 tuhan marah orang yang putuskan friendship nie + yang tak jaga hati teman2..

akhirnya..HAPPY BIRTHDAY CHEMA...

kami semua syg kamu :)






4 comments:

chema said...

Amad !!!!
huhu..wah..special entry ek..malunye diri ini..tak yah la sampai sedetail tu bercerita..kot ye pun nak wish..huhu

pape pun thanks..pasni memang glamour terus la chema ni =)mahli

abailian said...

hahaha..
famous la pahni..
famous doh demo..kui3

mengingat kenangan lama..
baru la lebih menghargai..hehe..
mugo kita jarang nak menghargai..
takdop baru la nak menghargai..huhuhu..

chema said...

haha..amad masukkan gambar kek tu jugak =)

ahmad said...

ingat nak masuk gambar ultraman jugak..hahaha.. :p