Pages

RSS

Selamat Datang ke Blog Saya
Harap anda 'pening' membacanya.

Saturday, April 24, 2010

CATATAN PENGEMBARAANKU ~ BRUNEI (PART 1)

yezza...hehe..ades..trademark baru dapat dari sapa tah..

assalamualaikum semua..apa khabar?harap jiwang2 selalu,stay cool jgn nanges byk2 wat rugi air mata je..baik g baca buku ke,g pantai ke,g kacau org ke ada gak faedahnya sikit..hehe..

sorry sbb lama tak update blog dgn post sendiri..dok update cerita je..saya kalu mahu menulis kena berperasaan..sedeh ke..happy ke..suka ke...gtu la..baru syok nak tulis..selama tak de perasaan sangat..kikiki..ades..dah mula nak menggugat ketenangan dah nie dgn mengarutnya..

okay2..back to the aim asal..yezza..nak bercerita dan bercoret2 pasal lawatan saya yang fantastic & marbellos ke Brunei tempoh hari..wah..sangat la seronok..kikiki

tapi sebelum tu,tak lengkap kalau tak mengucapkan seinfiniti terima kasih & arigatto kozaimas kepada mereka yang bersusah payah menguruskan kami sepanjang kami di sana..buat MAS,MAK MAS(HJH NORAIN)& AYAH MAS(PENGIRAN HJ MASUNI),ONG & AUNTIE,ABG MAS YANG TOUGH,UFAH & UMMI(PN NI'MAH),HJ MAT ZAIN,AYAH & MAK ANGKAT MAS,7 ORG BIBIK MAS,DR MOHAIMIN AYUS & MADAM ZAHRINA & SEMUA YANG TAK TERSEBUT KAT SINI..ramai sangat kat Brunei tu sampai tak tersebut..ades..korg mmg menjaga kami kalah travel agency..segalanya cukup lengkap..kami g serah diri je dan buat havoc kat sana...heeee...panjang umur kami datang lagi..hehe..tak pon nnt MAS kawen..hehe..insyallah..

Pengembaraan kami di Brunei bermula dari 9 April to 12 April 2010..hehe..trip ini disertai oleh 9 org jejaka dan jejaki yang hebat2 belake..hehe..sbb semua bersemangat nak g melancong setelah trip kami ke bumi Singa pada penghujung semester yang lepas..



nie tiket penerbangan saya..hehe..flight kami di jadual berlepas pukul 725 pagi pada 9 April..jadi kena daftar masuk pada pukul 5 pagi gtu lebih kureng..ades..mcm mana nak check in seawal itu..mana ada public transport time tu..jadi terpaksa la kami bertolak pada malam 8 April..kepenatan selepas final exam masih terasa..badan terasa penat lagi..tak masuk sebab kena kemas bilik lagi..hehe..sabar jela..owh yea..buat info,kami ke Brunei melalui Miri..hehe..jimat tiket..kalau terus direct ke Brunei tiket mahal,tak mampu kami nak bayar..he..jadi Mas akan pick kami di Miri yang jaraknya lebih kurang 120km dari Bandar Seri Bagawan..

jadi 8 April jam 10 malam pengembaraan kami bermula di terminal putra gombak..the journey begins..yeah..hehe



malam tu..kami bermalam di LCCT-KLIA..ades..sakit badan tidur atas meja mcD..tapi semangat punya pasal..heee..wat tatau je sakit belakang..ades..

dan pukul 5 pagi kami check in di kaunter 58..waah..pengembaraan bermula..tapi sedih pulak di subuh hari..bilamana petugas airasia tanya CHE WAN MARIATI nie mana?adoyai..chema ialah orang paling semangat nak g Brunei..dia lah yang mula2 bayarduit nak beli tiket tapi atas sebab urusan family,dia tak dapat pergi..huhuhu..

wah..saya dah mood sedey..kikiki..lepas tu terus msg chema gtau..acecece..

oke..cerita seterusnya..akan di update nnt..saya da hilang mood skrg...:p

moga jumpa lagi...lambaian Brunei merindui kami..

2 comments:

chema said...

adeh..amad..boleh plak dia tulis part tu..huhu

abailian said...

chema..semestinya..ahmad dok ingat chema je masa tu..huhu