Pages

RSS

Selamat Datang ke Blog Saya
Harap anda 'pening' membacanya.

Sunday, January 23, 2011

PATAHNYA SAYAP MALAM

Fuuh..Hotz habis tajuk tu..hahaha..

Patah sayap malam sebab saya takleh berjaga malam dah..kena tidur..sebab sekarang dah mula kerja..waaaaaa..i miss the holiday so much..takde dah mid sem break pe kejadah semua tu..takde dah exam..

Yang ada hanyalah kenangan..weeeee..TERJIWANG lak..tapi memang benar..semua dah tinggal kenangan..tapi takpe..nnt masuk kelas master,tak jadi kenangan balik :p

Ops..Sebenarnya nak cerita nak mula kerja..hahaha..melalut..well besalah saya :))

Dah selamat petition dah selamat diterima masuk sebagai 'chambee' pada 12 Januari 2011..

Kalau takde aral,12 Oktober 2011,insyallah diterima masuk ke BAR COUNCIL Malaysia..

Dan menjelang 12 Oktober 2018,boleh menjadi master kepada chambee student..ada sesapa nak book anak ke anak sedara ke yang cun-cun yang hensem2 untuk berguru dgn saya?hahaha(weng) ;p



High Court KL ~ tempat pertama yang wajib chambee pergi


Usai ke Court menuju ke BAR Council Office di jalan lebuh pasar serah dokumen


Bergambar di tepi pertemuan antara sungai klang dan sungai gombak..mari hargai sungai kita


Berehat sebentar di Alamanda putrajaya sebelum bergerak ke AG Chambers di Parcel C

Kami di AG Chambers



Sedikit gambar ketika mempetisyen tempoh hari..Susah gak nak jadi lawyer nih..hahaha..kalu tak cukup tabah mmg la leh collapsed.tu tak masuk lagi client datang ngamuk kat opis,kena baling dengan judge,kena death threat..ades..after all the beauty of the law profession..yang penting,ingat sokmo kita nak tolong orang untuk dapatkan hak mereka..proud of it..

p/s: sekarang kepala dah weng..pagi tadi nak g kubang kerian tapi drive kete pergi mulong..hoho..the opposite direction..banyak benda sgt fikir dlm kepala sampao bawak kete ikut tangan je tak ikut kepala..heee..cabaran hidup..kan?dah bertambah lagi tanggungjawab..

ya tuhan,jangan kau uji kami dengan apa yang kami tak mampu hadapi ;)

2,3 hari dah dok mimpi benda tak baik..apa maknanya..huhu

Next post insyallah dalam masa terdekat..

doakan ;)

5 comments:

Mohamad Izwan said...

peh..IIUM fresh graduate menyumbang bakti.. =)

Si gadis bunga said...

en. ahmad busy sampai dia terlupa dia ada phone.

mencik!

Amy Natasha Adam said...

wah2..mantop!=)

batrisya qistina said...

izwan ~ hahaha..nie cold storage graduate..ngeh2

ayu ~ awak kan ada gewe loni :p

amy ~ apa yang mantop tu? :))

sufygirl said...

sila tabah, dik! ^_^