Pages

RSS

Selamat Datang ke Blog Saya
Harap anda 'pening' membacanya.

Saturday, February 5, 2011

TRIBUNAL TUNTUTAN PERUMAHAN : ANDA MAMPU MENGUBAHNYA




Pastinya kita biasa dengar, lihat atau alami sendiri Projek Rumah Terbenglakai oleh pemaju perumahan yang tak bertanggungjawab.Duit sudah dikebas,tapi rumah tak siap,jangan harap la kunci nak serah.Kan?

Minggu lepas,kes pertama yang saya handle dengan membuat sedikit penyelidikan,terlerai sudah tentang isu ini.

Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan telah menubuhkan Tribunal Tuntutan Perumahan untuk menyelesaikan masalah rumah terbengkalai atau pun rumah yang tidak menepati spesifikasi kontrak oleh pemaju perumahan.

Pembeli akan mendapat award dalam masa yang singkat berbanding jika kes ini dibawa ke mahkamah dan pemaju pula akan disenarai hitam,gelap,merah,kelabu 'tahi anjing' jika mereka ingkar.

Proses permohonan pula hanya dikenakan bayaran RM10 sahaja!

Untuk keterangan lanjut,boleh hubungi saya ~ tetiba lak promote..hahaha

Siapa yang ada permasalahan ini,boleh bertanya lanjut kepada saya..Saya sudi membantu dengan percuma..(kes malas nak taip panjang2 kat sini) ;p

Moga ketemu lagi. ;)

Majulah Perumahan untuk rakyat Malaysia :D




4 comments:

NURUL ATIQAH BINTI RAYAH said...

oi..oi..ape plak disenarai kelabu tahi anjing tu?

hahahaha..~

batrisya qistina said...

hahaha..tu untuk pemaju yang paling degil..ada ratusan list pemaju yang tak siapkan projek..huhu..

sian kat org yang buat loan tapi rumah tak dapat..hukhuk

mysha said...

cIk saya memerlukan bantuan cik nih..mCm mn sy nak hubungi cik???

raduan said...

cam na la nak hubungi, no phone pn tkde.