Pages

RSS

Selamat Datang ke Blog Saya
Harap anda 'pening' membacanya.

Sunday, March 13, 2011

BILA HATI RASA TAK SEDAP

Pe kes hati rasa tak sedap..aiyooo..serba tak kena..buat itu tak kena..buat in tak kena..tidur golek-golek tak kena..meniarap tak kena..tak tidur pon lagi laaaaa mengantuk..adoyai.....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....dgr lah dunia hati ini rasa tak sedap..huhu..

macam mana nak sedapkan hati?bolehkah kita buat seperti kita buat makanan?tambah kicap satu botol,garam satu bungkus,gula 1 kilo,beras 1 kampit,cuka 1 botol..haaaa.pe lagi nak tambah..ades..sebut benda2 nih,terasa nak makan 'colek buah' la pulop..hehe..haa..boleh ke nak sedapkan hati dn benda2 nih..confirm tak boleh..

ke boleh nak sedapkan hati sy g maintain engine mcm kete selalu kena wat..cukup certain kilometer,g hantar kat workshop..cek minyak hitam,air engin,aircond,timing belt,bunga tayar,radiator,minyak brek bla bla bla..confirm tak boleh gak..hehe

takpon,boleh ke kita g kaunter pertanyaan,kat mana2 jela..kan byk kaunter pertanyaan,kat bank ke,kat pejabat pos ke,kat supermarket ke bla bla bla..sampai ke kat sana,cuba tanya akak ke abg kat situ,ce tanya..akak,nape saya tak sedap hati ea..hahaha..mau kena pelepuk dgn akak tu..sengal punye budak..org kata,kalu kita soalan pape,g la tanya kat kaunter pertanyaan..boleh gk try test cara nih..kui3..

adoyai..penat dah nie merapu..hahaha..sbnrnya boring nih tu yang wat entry pape..so konklusinya bila hati tak sedap,jgn layan sgt..p muhasabah diiri..tanya balik,apa sebenarnya aku kena buat sebelum aku mati..hisab balik nape selama nie jadi gni dan gni..nape tak jadi gtu..nape kita tak buat gtu..tanya..banyakkan tanya diri..muhasabah diri,insyallah kita kaan jadi manusia yang lebih baik utk org2 yang syg kita tapi kita tak pernah sedar..ameen...

renung2kan dan selamat beramal(gaya prof izzi)

betul betul betul..ngeh2..

p/s: cara yang terbaik kalu tak sedap hati ialah doa byk2 dan lepas tu g tidur..jgn pk..biar je apa nak jadi..:D tidur terapi yang amat baik!




3 comments:

Noriffah Hidayati said...

maknanya tengah angau =p

Amy Natasha Adam said...

ish2..bahye ni amad..

batrisya qistina said...

cik ifa ~ takde org angau di sini..ops..ifa ngah angau ke?hahaha..dgn sapa..ngeee

amy ~ apa yang bahaya..gtau sikit..hee