Pages

RSS

Selamat Datang ke Blog Saya
Harap anda 'pening' membacanya.

Saturday, February 12, 2011

SAYA TELAH DITAG ~ MY WEDDING PLAN ;)

Cik Atiqah Rayah dengan bangganya telah tag saya untuk tajuk My Wedding Plannya..hahaha

Katanya ramai tanya dia dah bertunanga ke belum..kui3..Dah leh kahwin tu..Saya lak ramai yang tanya form berapa sekarang..lambat lagi la kawen kan gitu?kui3 :D

CIk Iqah,ahmad jawab soalan-soalan kamu ;)


1. how old are you? 
    = Umur?Rahsia..hahaha..Saya amek SPM umur 16tahun..Masa tu tahaun    2004..Kira la berapa sekarang :D

2. are you single? 
    = Selagi mana tak kahwin, selagi tu single.Dah kena cop ke dah couple ke mengarut je tuh.Dah couple 14 tahun pon boleh clash..tak terjamin so tak leh pakai.. 

3. at what age do you think you'll get married? 
    = Bila saya dan calon dah bersedia..Tapi saya tak rasa saya bersedia yet..Ada benda yang saya nak buat setakat nie..Tapi tatau la..Perancangan mungkin boleh berubah..Tunggu tengok la macam mana..

4. do you think you'll marry the person you are with now? 
    = hahaha..i will marrying to those who could suit with my style..tu for sure..saya hanya berusaha..berusaha memujuk hati menyetiakan diri dengan cinta..

5. if not, who do you want to marry? 
    = sapa-sapa pun tak kisah..saya tak kisah rupa sgt sebenarnya..cuma saya harap orang yang dapat terima saya seadanya..dapat terima keadaan saya yang ramai kawan perempuan..dan sesapa yang boleh terima keterlebihan caring saya pada dia nnt..takut dia tak selesa..lalala..

Dulu-dulu pernah saya kata dalam hati,saya mmg tak kisah..dan sampai sekarang pon saya masih begitu..insyallah..saya terima seadanya..ops cuma ada satu saya tak suka..tak suka orang byk komen...baik diam dari ckp benda tak ptt :D

6. who will be your bridesmaid & bestman? 
    = Saya nak Kamarul Helmi tak pun Syazwan Suhaimi..lalala..hahaha

7. do you want a garden/beach or traditional wedding? 
    = haha..saya sangat suka pantai..sbb kalau tgk pantai dpt bayangkan ia mcm ilmu..luasnya ilmu tuhan..sikitnya ada dalam kepala saya..dan saya suka angin pantai..rasa sgt tenang..mentang2 rumah dekat dengan Pantai Cahaya Bulan..ngeee..

tak kisah la mana2..asal tak susahkan mak kena kemas rumah sbb kalu ada ceremony pape mak yang susah..so nak mak jadi orang paling relaks dalam dunia time wedding saya..

tapi plan nak buat kat hotel..mudah keje..heee..kat rumah tak cukup parking untuk tetamu jugak :D

8. where do you plan to go on honeymoon? 
    = Honeymoon..tak kisah..atas kamu bakal isteriku..(dia pon tatau kat mana lagi)hahaha..nnt la dia decide..sy nak g switzerland..nak g rome tgk tinggalan sejarah sbb i love hostory very much..whereever she wants,i will follow ;)

9. how many guests do you think you'll invite? 

 = Ramai..confirm2..haha..kawan ayah ramai..kawan saya pon ramai..kawan mak pon ramai..tambah2 saya cucu sulung family mak..ades..ramai2..mmg botak kepala nak wat kenduri :))

10. will that include your exes ? 
    = hahaha..perlu ke tak perlu..tak nak pikir lagi..kuang2..jemput je..saya tak kesah pon..orang benci saya dia punya pasal..kalau dok mengungkit cerita lama,mmg sah2 sampai dalam kubur pon tak habis :D

11. how many layers of cake do you want? 
  = saya tak minat sangat kek kecuali kek pisang..gler kampung kan?hahaha..mana la ada orang nak kat saya yang begitu kampung ini..lalala..say tingkat sudah..banyak2 tingkat buat membazir je..yang penting berkat :D

12. when do you want to get married, morning or evening? 
    = tak pernah terfikir..haha..malam la kot akad nikah..pagi saya suka tdo..ngeee..malam la best sikit..sejuk :D

13. name the song/tune you'd like to play at your wedding. 
    = For The Rest of my life la..boleh?pastu panggil maher zain sendiri live nyanyi..plus lagu kita ditakdirkan jatuh cinta lagu spring..hahahaha..ameng spring dah kena tangkap..kena panggil orang lain ganti nyanyi dia..

Tapi saya akan dedicate lagu Sedetik Lebih untuk DIA nnt..;)

14. do you prefer fine dining or just normal spoon & fork & knife?
    = Pakai kaki boleh..baru la terasa hangatnya kakiku :p pakai tangan la..sudu-sudu ni menyemak je kalu makan ayam..buat susah je :D

15. Sirap atau air pepsi? 

    = Buat air kosong la..Untuk kesihatan..orang kelate ramai kencing manis kan..kira lancar kempen sekali time kenduri saya..sapa nak tolong jadi Programme Manager?haha..i miss my society :D

16. honeymoon right after the wedding or days after the wedding? 

    = Yezza..kawen amek cuti setahun terus..boleh tak?haha

17. money or household items?
   = Apa soalan nie Iqah,tak faham la..saya tak pandai inggeris :D

18. how many kids would you like to have? 

   = nie soalan bilik tidur nie..haha..ikut la..tak kisah..tapi kalu tuhan tak kasi pon saya redha..kena prepare untuk worst kan?yang penting saya syg dia,tak wat naye dia..anak no dua insyallah

19. will you record your honeymoon in DVD/CD? 

   = tak payah la..nnt malu nak tgk balik..amek gambar sudah :D

20. whose wedding plan would you like to know next... 

   = hahaha..sapa2 yang nak cite..ada orang kedek nak cite..nnt kang kita mintak suh dia cite dia tak nak..kita lak kecik hati..haha

p/s: semuanya hanya sekadar perancangan dan akan berubah..kita manusia hanya berhak merancang..;)


10 comments:

sufygirl said...

:)

NURUL ATIQAH BINTI RAYAH said...

ai..mmg lawak bebenor deme ni ye..nk kene sebijik ngn teman ni..haha~

batrisya qistina said...

sufy ~ hai sufy..sengih je?lalala

iqah ~ apa ke yang lawak tu iqah..:))

Si gadis bunga said...

LOL ;)

batrisya qistina said...

WOW..cik ayu..what is angau..lalala

MOHAMAD KAMARUL HELMI BIN MOHAMAD NAWAWI said...

eh,wane paka gambor kucing jgk ni?nk amik ati aku ke?desakan murahan ni nk suh ak jd pengepit..hehe..
aku dok berani janji mad..

hopefully,aku available pada tarikh mu nikoh..ak doa sgt2 utk ni..dokkang ak xmboh gi majlis mu..

tapi,kalu betul aku dok dang,syazwan available insyaAllah..
peace no war =)

batrisya qistina said...

hahaha..mcm aku nak nikoh dekat2 nie..mu dulu..baru aku..tatau bilo lagi weyh en maro..mugo mu kan hot stuff..orang nak mu jadi pengapit sokmo..

aku pon nak mu jugak la..haha..

wat kijo molek tu..nnt lepas tu,mu free sikit..nnt aku g lepak dgn mu lagi..jgn rindu aku sgt..lalala..haha ~~

MOHAMAD KAMARUL HELMI BIN MOHAMAD NAWAWI said...

ceis,angkat dulang,paku serpih,mengata orang die yang lebih..hehe..

aku tahu doh ak memang dok leh rindu sgt ke mu sbb rama lagi hok duk rindu ke mu..ak tak dok masalah pun dlm memberi laluan kepada mereka2 itu..haha..=)

batrisya qistina said...

haha..en maro,sapa la pulop rindu ko aku..haha..aku dok sorey weyh KB nie,takdop org nak g ajak minum..huhuhu

MOHAMAD KAMARUL HELMI BIN MOHAMAD NAWAWI said...

en amad,kalu nak rmai orang ajok minum,mari la ke uia ni..tu dok ko jom pagi ni..hehe..